Vin

Vi tilbyder de bedste gourmetvine fra de bedste græske vinproducenter – både fra fastlandet og de græske øer. Vores vinudvalg er Skandinaviens stærkeste indenfor græske gourmetvine, og vi tilbyder altid, at du kan smage forskellige druer, inden du vælger den vin, du synes bedst om.

Vinkort

Sparkling

Paragka Hvid      Moschofilero        Macedonia              

400,- 75,-

Rose

Fine Rose           Mavroudi             Thrace                    

390,- 85,-

La vie en rose     Moschofilero        Peloponissos          

350,- 75,-

Hvid

Atma                  Malagouzia-Xinomavro    Naoussa      

 340,- 70,-

Esperinos            Assyrtiko  økø               Macedonia    

 360,- 75,-

Nimbus(Natural) Malagouzia-Assyrtiko      Macedonia      

380,- 80,-

Palaiomilos oak Chardonnay øko              Thessalia        

400,- 90,-

Vassaltis       Assyrtiko 2016s best           Santorini          

450,- 100,-

 

Rød

Kotsifali       Kotsifali-merlot                      Kreta              

350,- 80,-

Boutari (natural winery)        Syrah(Natural)    Attiki              

370,- 80,-

Diamantakos     Xinomavro                       Naoussa          

380,- 85,-

Mavroudi        Mavroudi-Cab øko              Thrace          

 450,- 95,-

Cocoras         Sangiovese                        Toscana          

430,- 90,-

Sang de la pierre   St Georges                 Nemea            

550,-

Mere vin inspiration pr. flaske

Mousserende

Amalia          Moschofilero              Mantinia           450,-

Rose

Kamara          Xinomavro/Cinsault        Thessaloniki       360,-

Hvid

Claudia         Viogner-Assyrtiko         Thessaloniki       320,-

Skouras         Moschofilero              Mantinia           360,-

Esperinos       Assyrtiko Oak             Thessaloniki       360,-

Propodes        Chardonnay oak            Thrace             430,-

Sole Vidiano    Vidiano Assyrtiko         Kavala             450,-

Gavalas         Assyrtiko                 Santorini          430,-

Karamolegkos    Assyrtiko                 Santorini          480,-

Rød

Mountain Fish   St Georges                 Nemea             340,-

Kotsifali       Kotsifali -Merlot          Kreta             380,-

Avantis         Syrah                      Evia              420,-

Klima Klima     Cabernet sauvinon Øko      Chalkidiki        440,-

Merkouri        Refosco-Mavrodafne         Ilia              500,-

Kapnias         Cabernet sauvignon         Atalanti          600,-

 

Vin pr. glas:

Rose

Claudia         Grenache-Xinomavro        Chalkidiki           75,-    øko

Hvid

Stalisma         Malagouzia                     Thessaloniki        65,-    øko

CP                  Viognier Assyrtiko           Chalkidiki           70,-

Esperinos        Assyrtiko Oak                 Macedonia          80,-   øko

Q7                  Sauvignon Blanc             Thessaloniki       80,-   øko

Gavalas           Assyrtiko                        Santorini           90,-

Rød

Kotsifali           Kotsifali                          Kreta               65,-

Oinari              Mavrodafne-Agiorgitiko    Achaia             75,-

Christianna      Malbec                            Attiki               80,-

Emfassis         Cabernet-Mandilaria          Kreta              85,-  øko

MM                 Mandilaria-Mavrotragano   Santorini         90,-

Goumenissa     Xinomavro-Negkoska       Macedonia        95,-  øko

Dessert vine og grappa

Dark Cave

Vintage Græsk Grappa 5 år                                 75,-

Thalia 

Dessert Vin fra Lefkada                                   65,-

Emilia

Vintage Dessert vin 12 år                                 55,-

Vinsanto

Famous Dessert vin fra Santorini                          75,-

HMI

Semi sweet wine fra Thrace                                65,-

Metaxa  Brandy 5* Classic Brandy                          60,-

Mastiha Liquor

Græsk Grappa med mastiha extract                          60,-

 

Udviddet vin-info:

Santorini 2016 fra Vassaltis

Santorini 2016 fra Vassaltis Winery giver både øen og Assyrtiko den absolut ledende position.
Rig og sprudlende integrerer den problemfrit øens mineralske karakter og kræver med berettigelse en plads blandt de store navne.
Farve : Halmgul farve med grønne refleksioner i glasset.
Aromaer: Duftmæssigt mødes man af aromaer af umodne gule frugter og citrus med et bagtæppe af diffusionerede mineraler. Fersken, citrus og grapefrugt aromaer ledsages af våd sten og flint.
Smag
Rig med cremet tekstur og intensitet i munden, der vækker ganen. Den udtalte surhed tilføjer nerve, mens hints af honning gør citrusfrugterne sødere i munden. Den langvarige eftersmag efterlader frugten på ganen sammen med en velsmagende salt finish.

Serveres med
Går godt med grillet fisk eller skaldyrsretter, tærter med grøntsager og krydderier, grønne salater, “saganaki” (græsk stegt krydret ost).
Levetid
Kan gemmes nogle år
Drue
Assyrtiko
Ophav
Santorini
År
2016
Smag
Tør
Serveringstemperatur
10-12 °C

 

Le Sang de la Pierre 2015 (Stenens blod) – Aivalis Winery DK

En skøn Nemea fra Sotiris Aivalis. Det nye “blod” tilføjer en ny dimension af Agiorgitiko for at overvælde os. De frodige druer, det lave udbytte og en mesterlig brug af vintønderne sender ”stenens blod” direkte til tops.
Farve

Dyb lilla farve med rødmende nuancer imponerer i glasset!

Aroma

Den har en aromatisk sammensætning i mange lag med røde frugter, karamel, nødder, krydderier, chokolade og spor af kaffe.

Smag

Frugterne udtrykkes smukt i munden, og den subtile sødhed fra vintønden fremhæver dem endnu mere. Hvid peber, tobak og karakteristisk skinke bestyrker fadsmagen uden at overskygge den frugtagtige karakter. Den meget lange eftersmag er peberagtig og varer længe.

Serveres med

Vildsvin med krydret sauce eller svampesauce, røget ost, grillet oksebøf

Levetid

Kan gemmes nogle år

Drue

Agiorgitiko

Ophav

Nemea, Peloponnes
År

2015

Smag

Tør

Alkoho

15%

Serveringstemperatur

16-18 °C

Fine Mavroudi of Thrace Dry Red DK

Indhold

Mavroudi 100%

Vingårds placering

Avdira Xanthi, Thrace, Grækenland.

Position

Skov, koordinater: 40.979768, 24.916942.

Vingård

Organisk, selvejet og producerer 400-500 kilo pr. hektar.

Jord-klima

Sandbakker med stenet jord 5 kilometer fra havet.

Klima

Middelhavsklima med østlige vinde, varme vinde og en forskel i dags- og nattemperaturer på 13-15 celcius.

Høst

Manuelt i små kurve Mavroudi 20-30/09

Teknik

Pre-fermentering og fermentering i 225 liters åbne egetræsfade med indbyggede gærsvampe, lang fermentering ved kontrollerede temperaturer og manuel druepresning. Modnes i 18 måneder i franske egetræsfade. Vinen hældes på flasker ufiltreret og uden anden behandling.

Alkohol niveau & karakteristika

14 % alkohol, syre: 5,3 g/l, sulfitter: 34 mg/l, sukker:1,5 g/l, PH: 3,45.

Beskrivelse

Skinnende rød lilla farve, intens og med en mangefacetteret bouquet. Når den dematerialiserer sig frigives en kompleks bouquet of modne røde og sorte frugter, cedertræ, tørrede blommer og figner, fyrretræshonning, kaffe og kakao, mandler og krydderier. Milde tanniner, balanceret syre, masser af frugt, kompleks men overskuelig eftersmag.

Serveringsforslag

Hvidt og rødt kød, grill, vildt, vilde svampe, modne oste og pølser. Nyd den efter at have dekanteret den i karaffel.

Goumenissa – Xatzivariti DK

Drueblanding

Xinomavro 70%, Negoska 30%.

Vingård

Vingård på 40 hektarer i Phylicia Goumenissa.

Jord

Sand og ler.

Klima

Kontinentalt med meget regn om vinteren og varme, tørre somre med kølige nætter.

Høst

Midt september for Negoska og Xinomavro. Der høstes manuelt med et gennemsnitligt udbytte på 317 kilo/hektar.

Teknik

Pre-fermentering og kold udvinding i 2 dage, alkohol fermentering ved kontrolleret temperatur, vedligeholdelse af vingæring i 8 måneder ved lejlighedsvis omrøring.

Levetid

12 måneder i franske egetræsfade, 6 måneder i flaske.

Karakteristika

Vinens farve er dybrød med lidt murstensrøde nuancer. I den komplekse smag dominerer små røde frugter som hindbær og kirsebær supleret med krydderier, tomat, oliven og vanilie. Munden er fuld, aromaterne rige på taniner og med en dvælende eftersmag. Serveres ved 16-18 °C. Vinen går godt sammen med rødt og hvidt kød, grillet eller kogt i saucer, pasta og gul ost.

Smag

Tør

Status

Mild

Alkohol

13,5%